На Сораја забраната за во Србијa веќе не и важи

30 април, 2020
Naslovna

Една од најинтригантните старлети од нашиот регион, Сораја Вушелиќ повторно ги запали социјалните мрежи. Поточно, според нејзиниот последен пост на нејзината официјална страна на Инстаграм, таа моментно е во Црна Гора.

Сораја објави серија фотографии и снимки на кои може да се види себеси како ужива во „Тврдината“, роман на Меса Селимовиќ, кој не ги изненади оние што ја следат на оваа социјална мрежа, бидејќи Вучелиќ често со своите следбеници ја споделува книжевноста што ја чита во даден момент. Сепак, во следниот видео клип, старлетата сними прошетка низ природата, а во еден момент може да се види дека станува збор за Змејско езеро, лоцирано во Црна Гора.


Да потсетиме дека името на контроверзната старлета, освен во реалните програми, беше вклучено во евиденцијата на црногорската и српската полиција, па затоа и беше забрането да влезе во Србија и Црна Гора во 2018 година во согласност со Законот за странци, според кој влегувањето во земјата може да биде забрането за странски државјани. Со цел да се заштити јавниот ред или безбедноста на Србија и нејзините граѓани.