На Тајсон му беше понудено 20 милиони да се бори со голи раце

9 мај, 2020
Naslovna

Поранешниот светски шампион добил примамлива понуда од организација која се бави со борби без ракавици.

Легендарниот боксер Мајк Тајсон, популарно наречен „Железен Мајк“ може да избира со кого ќе се бори, сите неговото мени се наоѓаат сите најдобри борци од „Bare Knuckle Fight Championshipa “, тој само треба да избере со кој сака да се бори.

Дејвид Фелдман, претседател на „ Bare Knuckle Fight Championship “, му нуди на Мајк Тајсон 20 милиони долари да настапи во неговата Бере промоција, во боксерски меч без ракавици!

– Ние му понудивме на Тајсон 20 милиони долари да се бори во нашиот ринг, но исто така сме отворени за разни опции во кои би можеле да соработуваме.

„Возбудата што ја почувствувавме кога видовме снимки од обуките на Мајк и неговата желба да настапи на егзибициите нè инспирираше да му пристапиме со понуда“, рече Фелдман

Шанон Бригс, друг поранешен шампион во тешка категорија, се истакнува како потенцијален противник. Бригс неодамна потпиша договор со БКФЦ, а и со годините тие се тука некаде: Тајсон е 53, а Бригс е 48.