Наидоа на торби на автопатот, кога ги отворија, најдоа милион долари

22 мај, 2020
Naslovna

Едно семејство од Каролина Каунти во Мериленд пронајде торба со скоро милион долари во готово на автопатот минатиот викенд, објави порталот WTVR.

Додека се возела со семејството, Емили Сантц забележала дека торба испадна од комбето пред своето возило и ја удрила во нејзината кола. Застана и забележа дека има уште една таква торба оддалечена 15 метри на патот, па ги зеде двете торби и ги натовари во својот автомобил, не знаејќи дека во нив има скоро милион долари. Таа потоа се возела директно во канцеларијата на шерифот и пријавила пронаоѓање торби со неидентификувани содржини на автопатот, а набргу потоа било утврдено дека во торбите има пари.

Истрагата утврди дека торбите со пари испаднале од оклопното возило за превоз на пари и дека тие најверојатно биле наменети за банката, но сè уште не се знае како паднале од возилото за транспорт на пари.

„Ние ја направивме вистинската работа, затоа што не се наши пари“, рече Емили Сантц.