Најголемите мајстори на манипулација се раѓаат во овој знак: Тие ќе лажат кога и да треба – проверете сè што ќе кажат трипати!

1 јуни, 2020
98369_horoskop_ls

Близнаците е многу тешко да се разберат – променливост и дволичност е вистинскиот збор за овој двоен знак.

Близнаци е експресивен и духовит знак, но во него има две личности, обично дијаметрално спротивни – и никогаш нема да бидете сигурни со која ќе се сретнете.

Од една страна, близнакот може да биде друштвен, комуникативен и подготвен за забава, додека од друга страна, овој воздушен знак е внимателен, сериозен, немирен, не го држи своето место, е неодлучен на многу начини, и покрај тоа е многу склон кон манипулација. Близнаци се знак што прво ќе ве лаже – или ќе ве лаже еден од нив, така што технички не можете да го третирате како лага, затоа што потекнува од само една половина од личноста.

Двата близнаци се во можност да користат манипулации со цел добро да се прилагодат на животната средина, моменталната состојба или да го добијат или постигнат она што го сакаат.

Карактеристично е за близнаците што скоро никогаш нема да ви кажат што навистина мислат и чувствуваат, што ги прави привлечни до одреден степен, затоа што луѓето ги перцепираат како мистериозни.

Најголемите камелеони се меѓу хороскопските знаци, затоа што тие се способни да се прилагодат на секоја ситуација, а со цел да ги добијат симпатиите и вниманието на луѓето околу нив, кои претежно се обидуваат да ги импресионираат и освојуваат со својата харизма.

Со близнак, никогаш не можете да бидете сигурни дали тој е искрен или едноставно ве заведува и манипулира со тоа што знае за вас, за да го добие она што го сака.

Покрај сето ова, во близнакот има многу емотивна, интелигентна, чувствителна и љубопитна душа, па ако сте спремни да ризикувате два лика, еве неколку работи кои се важни да ги знаете околу нив:

-Тие ја презираат глупоста и кога станува збор за справување со глупави луѓе, тие ги користат своите сарказам и смисла за хумор како одбрана.
 

-Нивните мозоци се премногу напредни за луѓе со ограничени гледишта и честопати не се во состојба да ги разберат ставовите и однесувањето на луѓето околу нив.
 

-Тие сакаат да го живеат животот според свои правила и не сакаат да бидат осудени или ограничени.
 

-Близнаците се многу чувствителни луѓе, иако други често не можете да го забележите тоа, затоа што се кријат од цврсто изградена фасада.
 

-Кога ќе се уморат од нешто, оставаат сè без расправија, без образложение, а понекогаш дури и без поздравување. Ако ги измамите, за нив сте мртви засекогаш.
 

-Тие очекуваат нивниот партнер да направи работи што не ги сака, што може да изгледа чудно, па дури и невнимателно, затоа што тоа е дел од нивните очекувања од партнерот.
 

-Тие се склони кон флертување и не се в вљубуваат лесно, но сакаат да бидат сакани и никогаш нема да речат „Те сакам“, ако навистина не го чувствуваат тоа.
 

-Кога ќе се посветат на нешто, ништо не може да застане на нивниот пат. Еден ум наспроти два Близнаци нема шанси.
 

-Нивниот најголем конфликт е внатрешниот – меѓу две близнаци, бидејќи, како по правило, едниот е полн со самодоверба, а другиот е интроверт, повеќе срамежлив и скромен. Тие сакаат да бидат опкружени со луѓе, но не сакаат да се откриваат во вистинско светло за скоро никого.
 

-Тие знаат да слушаат, разбираат, простуваат и забораваат. Но, не се залажувај, близнакот е лага како дел од телото.
 

-Кога тие навистина сакаат и се приврзани кон некоја личност, која претходно мора да оди на долг пат кон својата доверба – тие се многу лојални.