Најлуди разводи: Му го уништила станот, скапата риба и ја вратил – мртва

6 мај, 2020
развод

Неколку адвокати за развод на Редит споделија приказни кои покажуваат дека бесот и гневот се чести реакции на крајот на љубовта и бракот.

Адвокатите се потсетија на некои од полошите и посрамни разводи во кои учествувале во одбраната на едната страна, а примерите покажуваат колку далеку ќе одат поранешните партнери и љубовници во обидот да се повредат едни со други.

Една клиентка ја израдува сопругот кога „великодушно“ и подари пет од деветте компании што ги поседувал во процесот на развод. За среќа, нејзините адвокати веднаш сфатија дека нешто не е во ред “, и тие брзо сфатија што.

– И дал компании што должат неколку стотици илјади долари данок, затоа што тој не плаќал никакви даночни обврски. Тој ја наведе официјално како книговодител на овие компании, така што во следните неколку години, жената се обидувала да му објасни на даночниот службеник дека „нема никаква врска со тоа“ – пишуваат адвокатите.

И имало случаи кога поранешните сопружници ја покажале својата огорченост преку суровоста кон животните.

Неколку дена пред крајот на разводот, нејзиниот поранешен сопруг кој ја напушти сопругата и остави ретка риба Кои пред вратата, пишуваат адвокатите. Човекот требаше да ја врати рибата затоа што и припаѓаше на неговата поранешна жена, а наводно, вредела повеќе од 100.000 долари.

На некои парови во разводот не  им е грижа дали со години ќе одат на суд, се додека обајцата мислат дека имаат шанса да победат – иако таа победа е често симболична.

Основачот на брачното советувалиште Hope Therapy Center, Jennie Marie Battistin вели дека разводот е „секогаш болен процес кој оди со целиот спектар на емоции“.

„Разводот е голем предизвик, но не треба да претставува предизвик и да го преживеете“, заклучи Battistin.