Наместо разголени фотографии, јавно признание дека е биполарна личност!

27 април, 2020
soraja

Старлетата Сораја Вуќелиќ направила хаос на Инстаграм, кога решила да прозборува за нејзината здравствена состојба.

Фотографиите со скапа гардероба и шлапкањето во скапи базени на егзотични дестинации, ги заменила со признание:

“Мразам што сум биполарна”.

Сораја напишала дека “научила да се носи со тоа колку-толку и дека нормално функционира”

Подоцна ги избришала сите коментари.

Биполарното пореметување е пореметување во расположението кое се крактеризира со манични епизоди и депресија кои се променливи, предизвикани со губење на чувство за контрола и расположение. Најчесто почнува постепено, подеднакво ги погодува и мажите и жените, а во светот од неа боледуваат околу 60 милиони луѓе.