Научете да играте танго: Лесно, брзо и најважно БЕСПЛАТНО!

9 јуни, 2020
220587_shutterstock-1502488295_ls

Аргентинското танго е еден од најпознатите страствени и заводливи танци во светот.

Кога гледаме двојка како танцува во совршена хармонија, мислиме дека мора да им одземало вечноста за да го научат. Се чини многу комплицирано, но не е.
Сè што ви треба е малку време и добра волја, а на почетокот не ви треба ниту партнер!

Прво, треба да ги научите основните осум чекори, кои се многу бавно и прецизно прикажани на следното видео:


Тогаш е време за „цик-цак“ движења, таканаречени „очо“. Ова движење ќе биде полесно да го танцувате со партнерот, но можете да го научите и сами.

Следното движење што се учи е таканаречениот „сендвич“, односно покривање на стапалото на партнерот со двете нозе, и обратно. Се изведува исклучително лесно:

Во видеата посебно се гледаат женски и машки чекори, но и како изгледа кога танцуваат женски и машки партнер.

Откако ќе ги совладате овие основни чекори, можете да преминете на потешки и позаводливи … Сега сте подготвени да го танцувате најстрастниот танц на светот!