Не користат како лабораториски глувчиња и експериментираат на нас

23 мај, 2020
41a98a9d-2122-4826-8b18-e24d3d65de7d

Повремениот англиски фудбалски репрезентативец и член на Њукасл Дани Роуз не сака да се врати на тренинзите додека трае пандемијата на корона вирусот. И денес имал прилично остар настап пред медиумите бидејќи смета дека на играчите се експериментира за да видат дали групните собирања да функционираат.

„Луѓето велат дека треба да се вратиме на фудбалот но според мене тоа е екперимент кој сакаат да видат дали ке функционира или не. Можам да ги замислам луѓето како седат дома и викаат: Заработуваат толку пари, нека се вратат.“ Но по која цена. Јас го ризикувам моето здравје за да луѓето можат да се забавуваат, а јас искрено не можам да го прават тоа.“ – изјавил тој.

Ова не е прв пат Роуз да се буни околу прашањето за враќање на Премиер Лигата на Островото. Минатата недела имаше слична изјава:

„Владата вика дека со враќањето на фудбалот ќе се врател и моралот кај луѓето. Искрено гајле ми е за моралот на луѓето. Човечки животи се во прашање.