Не можеше да верува во она што го пронајде во истиот картон со јајца: “Која е шансата за ова?”

14 мај, 2020
Naslovna

Некои веруваат дека наоѓањето јајца со две жолчки носи среќа, но шест по ред? Шансите за победа на лотарија се поголеми.

Корин Финч од Австралија се изненади кога пронајде две јајца со две жолчки во вторникот наутро и ја сподели на Инстаграм. Не можеше да верува во средата кога најде уште два, а вчера доби трет шок – уште две јајца со две жолчки.

“Која е шансата за ова?” праша таа.


Британската информативна служба за јајца вели дека се проценува дека едно на секои 1.000 јајца има две жолчки, но за помладите кокошки се проценува дека е едно од сто. Портпаролката на услугата за Mirror во 2017 година изјави дека е навистина ретко да се најде јајце со две жолчки, но ако најдете едно, тогаш би можеле да пронајдете повеќе. Британецот тогаш најде шест во истото пакување.