Ноле како дедо! АТП по пандемијата : без старец нема удар

28 април, 2020
Naslovna

Познатата поговорка „Без старец нема удар“ се здоби со нова димензија на тенисот, сите во режија на Асоцијацијата на тениски професионалци – АТП! Додека целиот свет и самите играчи со нетрпение го чекаат враќањето на терените, АТП направи шега за најдобрите тенисери на својата листа и објави како ќе изгледаат кога ќе помине пандемијата на коронавирусот. И ако тоа е по нивно, ќе почекаме многу подолго.


Новак Џоковиќ и неговите најголеми ривали Федерер, Надал, Монфис, Вавринка, Дел Потро, Чилиќ, Фоњини, Мари, Карловиќ, Тим, Кирјос … како да се сликани во 2050 година. Некои се проќелави, некои се седи, а повеќето имаат старо и збрчкано лице.