Нова загатка: Само мал број луѓе ја гледаат БУВОТ на фотографијата (ФОТО)

12 јуни, 2020
owl-50267_1280

Индискиот фотограф Варун Џаин од Ченаи објави фотографија од шума, на која е исклучително тешко да се види був. Тоа е неверојатно ефективно маскирање на предаторот, поради што стана практично невидлив.

Според 30-годишниот фотограф, тој ја фотографирал на сафари во Националниот парк Панч во централна Индија. Тој објасни дека првично се обидел да го најде леопардот и да се фотографира со него, но во одреден момент тој обрнал внимание на дрвото и сфатил дека во вдлабнатината на дрвото има був.

„Ми беа потребни речиси 10 минути за конечно да сфатам дека гледам був“, објасни авторот на фотографијата.

Тој додаде дека случајно ја видел птицата.

„Немаше да ја забележам ако не се поместеше во еден момент, што ни го привлече вниманието“, додаде Џаин.

Многу е тешко да се убедат луѓето дека има був на фотографијата. Ја гледаш ли?