Операција за апсење е предмет на потсмев: Полициската потера по рибар во карантин, тие не го очекуваа ова

12 мај, 2020
Naslovna

Полицијата во Франција се бори со луѓе кои имаат соодветно сместување и ги прави предмет на потсмев на социјалните мрежи. Во последниве денови, завршија бројните нивни активности за апсење на луѓе кои ги кршат мерките воведени поради вирусот корона, барем комично.

Најновиот настан, кој ги насмеа луѓето ширум светот, се случи минатата недела во Карнон, кога полицијата тргна да го уапси рибарот кој мирно си риболовел на брегот. На рибарот, кој ги прекршил мерките, ќе му се закани казна и можен притвор, но полицијата не очекувала да најде кукла во стол наместо жив човек!

Немаше што да сугерира дека тој не е вистински човек. Овој рибар ја имал целата потребна опрема, корпа, стап, стол за риболов, дури и пиво … Меѓутоа, кога полицијата му пристапила, тој на почетокот не одговорил на нивниот повик, а кога отишле да се соочат со него, виделе кукла.

Се разбира, некој од периферијата го сликал сето ова и го објавил на социјалните мрежи, а тие фотографии сега се споделуваат низ целиот свет. Самата полиција во Карон мораше да признае дека трикот испадна одличен. Тие исто така споделија фотографии со забелешка дека треба да реагираат и да се грижат за куклата, која сопственикот очигледно ја остави зад себе.