Откриена тајната на култниот филм: со години се нагаѓало зошто е дозволен таков пропуст!

30 април, 2020
иднина

Обожавателите на филмот “Враќање во иднината” со години воделе расправа за пропустот кога Марти Мекфлај планира да поттикне врска меѓу своите родители, откако случајно им го “откажал” запознавањето.

Сценаристот Боб Гејл конечно објаснил зошто родителите на Марти не го препознаваат подоцна кога патуваат низ времето. Истакнува дека го познавале само шест дена и затоа не се сеќавале на него.

Боб додава дека секој може да се присети на таков детаљ од својот живот 25 години подоцна.

Голем број на критичари со години се бунеле кога некој ќе кажел дека филмот е совршен. А совршен филм значи да нема ниту еден недостаток. Овој недостаток го прави овој филм несовршен.

“Враќање во иднината” со Мајкл Џеј Фокс и Кристофер Лојд во главните улоги е филм од 80-тите години на минатиот век, а денес веке претставува класик.