Отстранете ги пукнатините и гребаниците од паркетот во еден чекор! Потребно ви е само малку мајонез!

18 мај, 2020
мајонез

Ако на вашиот паркет или друга дрвена површина има гребнатини или дури пукнатини, за тоа има неверојатно лесно решение!

Сè што ви треба е обичен мајонез. Наполнете ги пукнатините со мајонезот, отстранете го вишокот и почекајте неколку дена.

Кој е трикот?

Мајонезот е многу масна храна, полна со масло и протеини. Поради тоа, дрвото ќе отече. Ако има остатоци од мајонез кои не се впиле во дрвената површина , избришете ги или исполирајте го паркетот. И тоа е тоа!