Ова се деталите од предбрачниот договор: еве што и следува на Кејт Мидлтон во случај на развод!

1 мај, 2020
принц 1

Принцот Вилијам и Кејт Мидлтон се во брак девет години, а имаат три деца. Еве што и следува на Кејт ако се разведе од принцот.

Принцот Вилијам и Кејт Мидлтон потпишале предбрачен договор чии детали се држат во голема тајност.

Сепак, постојат некои приказни кои кажуваат дека Кејт, во случај на развод, нема право на имотот на Вилијам, туку само на одреден паричен износ.

Експертите сметаат дека се работи за милионски износ. Во случај Кејт да се премажи, исносот би се намалил, а доколку таа се однесува индискретно во јавност, тоа ќе доведе до потполно скратување на паричниот надомест.

Исто така, во случај на развод, нивните деца ќе останат кај принцот Вилијам, а Кејт би имала право да ги посетува.