Оваа фотографија е повеќе барана од црвената потерница на Интерпол! Аркан и Гишка заедно на фотографија, Ражнатовиќ не личи на себе

15 мај, 2020
Naslovna

Жељко Ражнатовиќ Аркан и Ѓорѓе Божовиќ Гишка се сметаа за најопасните момци од белградскиот асфалт, на крајот на минатиот век. Работеа сами, малку за Службата, дури имаа идеали и политички амбиции, но тие имаат едно заедничко нешто – важеа за најопасните луѓе во подземјето.

Секој беше владетел на своето време, и тие наводно им признале на многумина дека ги ликвидирале негативците на Усташи во Европа и светот по наредба на државната безбедност, кои не можеле да бидат слободни да одат никаде.

Едно не беше сигурно, а тоа е сомнежот дали некогаш се познавале, а можеби дури и можеби ограбувале во странство, или биле заедно во акција на сеење смрт на сите оние кои нанеле зло на Југославија.

Оваа фотографија сега тоа го докажува, на страницата на Инстаграм „Легенди на подземјето“: