Оваа изведба на Зукеро на пустиот венецијански плоштад сигурно ќе ве наежи

10 мај, 2020
zukero

Италијанскиот рок-пејач Зукеро свири на клавир во овие необични времиња на напуштениот плоштад Свети Марк и пее за љубовта.

Ваквите слики од најпознатите светски плоштади, обично преполни со туристи и сега напуштени, припаѓаат на највпечатливите впечатоци од Италија за време на пандемијата на коронавирус.

Зукеро (64) снимил видео за новата песна Amore Adesso во романтичниот град на почетокот на мај.

Неколку дена подоцна, снимките беа објавени на „Јутјуб“. За да се обезбедат плоштадот да биде целосно празен, полицијата го затворила за пешаците.