Оваа контроверзна ѕвезда станала веганка откако издрогирана посакувала да убива фоки!

4 септември, 2020
мајли

Пејачката Мајли Сајрус призна дека халуцинирала да убива фоки кога користела дрога наречена аџахуаска и дека тоа ја натерало да стане веган.

Пејачката рече дека експериментирањето со оваа дрога тргнало наопаку.

Ајахуаска е лоза што расте во џунглата во Амазон. Кога се комбинираат со лисја од чакра, кои содржат халуциногена состојка диметилтриптамин, тие добиваат пијалок што шаманите го користат за време на нивните ритуали. Тој е свет лек за староседелците на Амазон и се користи за разни намени, од емотивно до физичко лекување.

Пејачката, која отворено зборуваше и за редовната употреба на марихуана, сега се обидува да биде потполно трезна бидејќи, како што наведува, мамурлакот не вреди.

„Сакам да станам наутро и да бидам целосно подготвена за новиот ден“, рече еднаш Мајли.