Овие два хороскопски знаци се поинтилегентни од останатите- проверете дали е тоа вашиот знак

29 мај, 2020
horoskop

Земните знаци се карактерични по нивната практична интелигенција, а од друга страна пак водените знаци се најинтуитивни од сите зодијачки знаци па затоа им се пореодредени раководни позиции.

Сепак два знака се издвојуваат по својот натпросечен интелект – водолијата и шкорпијата. Според астролозите ние се најпаметни два знака, а причината за тоа е поради овие две клучни причини.

Родените во знакот на водолија имаат највисоко ниво на аналитичка интелигенција, која се мери со когнитивни способности и висок степен на IQ. Родените пак во знакот на шкорпија ги краси прониклива интелигнцијаи тие се најдобри со реалните проценки и разбирање на светот во целина

  • Тоа не значи дека останатите знаци не се интелигентни туку напротив но секој на свој начин. Близнаците и вагите имаат ментални способности – објаснува астрологот Нил Крабти.

Од друга страна раковите и рибите се најдобри во емоционалната интелигенција и тие одлично ги препознаваат и расудуваат своите и туѓите чувства.

Земните знаци како бик, девица и јарец се истакнуваат со практична интелигенција, додека огнените знаци овен, лав и стрелец имаат тенденција да бидат најинтуитивни, а тоа ги прави идеални за раководни позиции во работата.