Пинк искрено зборуваше за 14 годишниот брак: „Да не посетевме брачен советник денеска немаше да бидеме заедно..“

23 јуни, 2020
хѕгбв

Добив многу критики на моја сметка од луѓето кога им признав дека одам на советување за брак со сопругот. Имав можност да разговарам само со Ванеса, како и во друштво на мојот сопруг, и таа е единствената причина зошто се уште сме во брак “, призна Пинк минатиот петок на Инстаграм во разговор во живо што го имаше со американски терапевт за брак за нејзините многубројни обожаватели.


‘Сосема е нормално маж и жена да зборуваат на два различни јазика и во одреден момент ви треба трета страна да го преведе она што е кажано и без Ванеса да ми помогне да преведувам во последните 18 години, мојот сопруг и јас веќе не би биле заедно. Како деца, немавме можност да научиме како да имаме здрав однос и да се здружиме со луѓето, а она што во моментов се случува кај нас е совршен пример за ова. Не знаеме да сакаме и да се дружиме. Не знаеме како да комуницираме “, признава 40-годишната пејачка.

View this post on Instagram

@innvanessa

A post shared by P!NK (@pink) on

Постои разлика помеѓу врската и интимноста. Интимноста е најтешка за мене. Имаше моменти за време на брачното советување со сопругот што никогаш нема да ги заборавам. Со години се жалев на него дека тој едноставно не е присутен, не ме разбира и не се мачи да го разбере мојот јазик.

Кога Ванеса ни рече да конечно замолчиме, станеме и ги ставиме рацете едни со друг на срцето и се гледаме во очи, тогаш сфатив дека претерувам цело време и дека јас всушност сум таа личност што само зборуваше “, се сеќава Пинк.