По 9 недели се вратила во канцеларија и ја видела бананата што ја оставила таму

19 мај, 2020
Naslovna

Поради коронавирусот, многумина работат од дома, па затоа не биле на своите работни места со недели. Маири Луиз Бренан се сети дека оставила банана во фиока на нејзината работна маса, па после девет недели решила да оди и да види што се случило со неа. И кога ја отвори фиоката, имаше што да види.

– Да се ​​знае дека имам банана во фиоката за биро, што е како една недела пред да се затвори сè, ме прави нервозна – најави прво на Твитер, по што многумина ја советуваа да оди и да види што се случило со бананата.

https://twitter.com/mlcoolj2/status/1260185108763590656?s=20

Таа ги следи советите и отиде во канцеларијата. Кога ја отворила фиоката, видела целосно црна банана која изгледаше како половина однатре да ја нема.

Многумина беа изненадени од тоа како изгледаше бананата како и самата „сопственичка“.