Погледнете ја некогашната вила на Мајк Тајсон која е претворена во црква

13 мај, 2020
MAJK TAJSON

Ова е всушност спектакуларна вила што ја напушти Мајк Тајсон кога неговата позната кариера заврши неславно…

Поранешниот професионален боксер, кој беше осуден за силување во 1992 година, немал друг избор освен да го продаде својот имот поради своите долгови. Оттогаш, вилата во Охајо е претворена во црква, ни помалку ни повеќе. Самопрогласениот „најопасен човек на планетата“ кој порано го нарекуваше овој имот свој дом. мораше да го продаде во 1999 година, кога, од финансиска гледна точка, работите навистина тргнаа наопаку.

Луксузната вила од тогаш се претвори во “The Living Word Sanctuary” црква, а пасторот на црквата Nikolas De Hasimo дека имотот е недопрен повеќе од десет години и тревата е толку нарасната што може да се продава како сено.

Високите челични кафези во кои Тајсон ги чуваше своите четири тигри беа демонтирани и на нивно место сега е павилјон. Поранешниот базен е претворен во засолниште, додека дневната соба стана место за собирање на верниците, стариот камин е претворен во водопад во внатрешноста, додека поранешната гаража сега е простор окупиран од училници и расадници.

Мора да признаеме дека овој имот е сеуште навистина импресивна глетка, и покрај уништената состојба и ентериерот што се распадна, откако боксерот го продаде по цена од скоро милион долари.