Погледнете во куќата на Федерер: Само погледот на Циришкото езеро вреди милиони!

4 мај, 2020
федерер куќа

Ова ремек дело на архитектурата е дом на славниот тенисер веќе шест години.

Мал дел од неговото огромно богатство (се проценува дека е „тежок“ 450 милиони евра) Роџер Федерер инвестираше во неговиот луксузен дом, лоциран во Волер, Кантон Швиц, веднаш пред езерото Цирих.

Светот веќе можеше да ја види куќата однадвор, во која трофејниот шампион поминува најмногу време, а сега има слики и од ентериерот кои самите „зборуваат“ за ова ремек дело на архитектурата.

Секако, најатрактивниот дел од прекрасната куќа вредна 7,3 милиони вери е огромната стаклена површина наместо класичните sидови и прозорци, така што може да ја видите нереалната глетка на езерото Цирих од каде и да се свртите.

Како и да е, видете сами како изгледа куќата од бајките од еден од најдобрите спортисти на сите времиња.