Поранешниот готвач на Наоми Кембел откри се за нејзината исхрана!

3 јуни, 2020
naomidfdf


Наоми Кембел беше една од супермоделите и таа сè уште важи за една од најубавите жени во светот. На 50 години, таа изгледа како „бомба“, но не е случајно – многу се грижи за себе. Колку Наоми се грижи за себе и за нејзиното здравје може да се заклучи кога зборуваше за чекорите што ги прави кога патува со авион. Малку подоцна, таа откри нешто за што многу ја критикуваа – јаде еднаш дневно.

Шон Џон, готвач кој работеше за неа десет години, откри што точно прави оваа убавица за да изгледа толку добро.

Тој вели дека Наоми е многу строга кога станува збор за диета, и дека таа строго се придржува кон правилата на јадење еднаш дневно, и дека она што јаде е внимателно избрано – млечните производи, пилешкото или глутенот не се во прашање.

Поранешната манекенка е толку фанатична во придржувањето кон одредена диета што не прави никакви исклучоци кога патува.

“Готвев за неа десет години. Таа се придржува кон чиста вегетаријанска диета. И кога патува приватно, јас подготвувам оброци за неа, таа не јаде храна што се служи во авионот “.

Фактот дека таа никогаш не нарачува храна од ресторани, исто така зборува за тоа колку е пребирлива и колку се придржува кон нејзините правила.