Поранешниот сопруг на починатата актерка поднесува тужба за нејзината смрт: Тврди дека несреќата можела да се спречи!

20 ноември, 2020
2276735_screenshot-9_ls

Рајан Дорси, поранешниот сопруг на актерката Наја Ривера, која се удави за време на патување со нејзиниот син, поднесе тужба против округот Вентура во Калифорнија. Имено, тој сега поднесе тужба во име на нивниот петгодишен син Џеј, кој беше со неговата мајка во чамецот.


Тој тврди дека можела да се спречи смртта на неговата сопруга, но тие не ја информирале доволно и ја предупредиле за опасностите на езерото Пира. Тие наведуваат дека процесот на изнајмување траел неколку минути, а никој од официјалните лица не ја предупредил за можни опасни услови како што се силни струи и ветер. Иако на актерката и понудија спасувачка јакна, таа одби, а вработениот сепак ја стави во бродот, во тужбата се споменува дека тоа не е доволно. „Тие не ја предупредија дека мора да носи спасувачка јакна, па затоа само ја ставија во брод. Инспекцијата покажа дека бродот не бил доволно опремен во случај на несреќа и постои законска одредба дека тие мораат да го обезбедат тоа “, се наведува во тужбата.