Познатиот графит на Банкси доби „makeover“ – инспирација oд короната

2 мај, 2020
графит

Банкси е анонимен, но светски познат уметник чии сатирични дела украсуваат над стотина светски градови, од Бристол (за кој се верува дека е неговиот роден град) до Лос Анџелес.

Едно од неговите најпознати дела, „Girl With The Pierced Eardrum“, е се наоѓа токму во Бристол и е пародијата на Банкси на сликата „Girl With A Pearl Earring“ на Џанес Вермер. Графитот неодамна е изменет и прилагоден на добата на пандемијата, а како изгледа сега погледнете во видеото.

View this post on Instagram

. . My wife hates it when I work from home.

A post shared by Banksy (@banksy) on

View this post on Instagram

Hell's Kitchen

A post shared by Banksy (@banksy) on

View this post on Instagram

: The street is in play Manhattan 2013 #banksyny

A post shared by Banksy (@banksy) on

View this post on Instagram

: Queens

A post shared by Banksy (@banksy) on