ПОЗНАТИТЕ ВЕЌЕ ПОЛУДЕА ПО НЕА: Оваа фризура се враќа од седумдесетите и ќе биде летен хит во 2020та

31 мај, 2020
frizura

Оваа фризура беше неверојатно популарна во седумдесеттите години на минатиот век, а сега модата се врати, па ова ќе биде вистински хит на претстојното лето.

Таканаречената „shag“ фризура нема соодветен превод кај нас, но тоа е – слоевита фризура.

Оваа фризура се шиша на слоеви, дури и нееднакво, слоевите се со нееднаква должина. На горниот дел од главата, слоевите се најкратки, а на дното тие стануваат подолги. Фризурите на Шаг „одат“ до сите должини на косата, пократки и подолги, тоа е обемна, а во моментов тие се носат на малку поинаков начин во споредба со оние од 70-тите години.

Погледнете како го носат познатите дами: