Прекрасни имиња за деца инспирирани од боговите

20 мај, 2020
cadd7230-c1d5-4a82-9973-5fe2beb49bb3

Божествата со векови наназад ги “просветлуваат” идните родители кои се во потрага по име за своето бебе. Од Ирска па до Индија, луѓето со генерации ги нарекуваат своите деца по митолошки богови и божици.

Ако чекате бебе и барате “просветлување”, овој попис на имиња на богови и божици можеби е за вас.

Атена

Џуно

Диана

Латона

Фреја

Кали

Лето

Имана

Один

Ама

Хела

Зевс

Хектор

Гаја