Претстава за која се заслужни илјадници лилјаци

28 мај, 2020
61885855

Необичниот настан кога од внатрешноста на земјата се појавува црна сенка која се движи, привлекува голем број на туристи во тајландкиот национален парк Khao Yin. Над илјада лилјаци секоја вечер излегуваат од своето засолниште во потрага за храна над стрмните карпи и оризовите полиња во јужниот дел на Тајланд.

Жителите се благодарни на оваа појава бидејќи лилјацитте ги уништуваат штетниците како што се ливадскиот глушец кој бега кога ќе го слушне звукот на крила од мрачниот облак. Лилјаците живеат во пештерите на работ на паркот кој поради својата убави и флора е заштитен од UNESCO. Khao Yai е најстар, најпосетен и втор по големина национален парк во Тајланд, а се наоѓа на околу 4 саат возење од Бангкок, а во него се наоѓа и една од најголемите недопрени монсумски шуми.

На надморска височина од 745 метри паркот нуди освежување од темтературите и прекрасни панорами, како на пример спектакуларни водопади .