Приказната за бракот кој трае 40 години на Мерил Стрип и Дон Гамер

15 мај, 2020
1330141_profimedia0310382335_ls

Мерил Стрип може да се пофали со завидна актерска кариера, но и со исполнет семеен живот кој трае 40 години и покрај тоа што никој не верувал во нив.

Таа е во брак со скулпторот Дон Гамер од 1978 година кога го изгубила тогашниот партнер од рак на белите дробови. Мерил после 6 месеци од несреќниот случај утеха нашла во Дон кој бил најдобар пријател на нејзиниот брат.

Актерката тогаш имала 29 години и додека глумела во филмот „Крамер против Крамер“, живеела во станот на Дон, а за својата улога во овој филм го освоила и својот прв оскар. 6 месеци по смрта на својот партнер, во септември 1987 година, таа се омажила за Дон во дворот од куќата на своите родители.

Никој не верувал дека нивниот брак ќе успее, но ете Дон сеуште ја придружува Мерил на сите настани. Тие заедно имаат 4 деца: музичарот Хенри Вулф (37), актерките Мејми (33) и Грејс (30) како и Луис Гамер (25).