Продолжение на хит филмот „Contagion“: Мет Дејмон доаѓа во Србија ?!

15 мај, 2020
Naslovna

Пред два месеци, торентите беа „изгорени“ заради филмот „Зараза“ (Contagion), во кој главните улоги ги играат Мет Дејмон и Гвинет Палтроу.

Приказна која е неверојатно потсетува на сè што искусивме и преживеавме последниве месеци, сега, наводно, ќе добие продолжение, кое ќе се снима во Србија!

Мет Дејмон ќе ја повтори својата улога, а целиот тим ќе се пресели од Америка на Балканот, односно Србија и Црна Гора.

„Продолжението на филмот, најверојатно, ќе започне со снимање кон крајот на 2020 година, поточно во декември. Со оглед на тоа дека последиците предизвикани од коронавирусот во првите неколку месеци во Европа се многу сериозни, продуцентот и режисерот решија да не го снимаат вториот дел од филмот во Америка , но во одредени делови на Европа, претежно во Италија, додека одредени сцени ќе се снимаат во Белград, но и во Црна Гора “, изјави неименуван извор за весникот„ Ало “и додаде дека тимот од првиот дел од филмот предводен од Мет Дејмон ќе се појави на сетот.

За што се работи во филмот?

Американката се враќа во Минесота од Хонг Конг, а умира неколку дена подоцна, а нејзиниот сопруг и остатокот од планетата се борат со инфекција која се шири со молскавична  брзина. Озборувања, паника, карантин, испреплетени со сцени на уништување на продавниците и напуштените аеродроми.

Стручниот консултант на тој филм и автор на книгата „Чумата доаѓа“, Лори Гарет еднаш изјави дека „Зараза“ е приказна составена од три дела – „фантазија, реалност и целосни можности“.