Проверете дали сте скриени генијалци?

30 април, 2020
zagatka

Древната загатка на да Винчи сè уште ги тестира мозоците на оние кои го прифаќаат предизвикот.

Проверете и вие дали сте можеби скриен гениј.

Во предивикот се претставени три шифри, една од четири, една од седум и една од десет броеви, првите два се познати и треба да се пронајде третиот. Олеснителна околност за загатката е фактот дека се работи за автобиографски броеви, т.е. броеви кои се опишуваат себе си. Во продолжение е загатката, но не заборавајте да паузирате пред да го откриете решението.