Раде Шербеџија жртва на измама на фејсбук: Не наседнувајте!

17 октомври, 2020
22f4bf19-b54f-46ac-a074-03ef974c83b0

Славниот актер Раде Шербеџија ги извести своите следбеници на Фејсбук дека некој користи лажен профил со неговото име за интернет измама. „Важно, измама“, го наслови тој објавениот пост снимен во Измир каде што отиде на филмски фестивал.


“Драги мои, се чини дека некој направил лажен профил кој е многу сличен на мојот и со моето име и фотографии и ги информира луѓето дека се добитници на награда или бараат пари. Се разбира, тоа нема никаква врска со мене. Но, овие денови повеќе пријатели ме контактираа дека наводно добиле такви пораки од мене. Веројатно ќе заврши наскоро затоа што го пријавив проблемот, но ве молам во меѓувреме споделете го ова мое предупредување дека некој можеби нема да падне на измамници … Јас ви испраќам видео поздрав од Измир “, напиша тој

VAZNO! Prevara….

Dragi moji, izgleda da je netko napravio lažni profil koji jako slici na moj i sa mojim imenom i fotografijama i obavještava ljude da su dobitnici nagradne igre ili traži novce. Naravno, to nema veze sa mnom. Ali ovih dana mi se vise prijatelja javilo da su navodno od mene dobili takve poruke. Tome će valjda brzo kraj jer sam prijavio problem, ali molim vas u medjuvremenu podijelite ovo moje upozorenje da netko možda ipak ne nasjedne prevarantima……A ja vam šaljem i video pozdrav iz Izmira….

Публикувахте от Rade Serbedzija official в Петък, 16 октомври 2020 г.