Реалните цртежи од омилените цртани серии овој автор ги прави морбидни

28 мај, 2020
Screenshot_2020-05-27 Crta toliko dobro da će vam upropastiti omiljene likove iz crtića(1)

Хусеин Диба е уметник кој воглавно се занимава со дигитални цртани филмови, а последиците од неговата работа понекогаш знаат да бидат и морбидни и да предизвикуваат кошмари. Некои од неговите дела ви ги пренесуваме во галеријата.