Роналдо одушевен, од Јанко среден прст: Какви реакции на предизвикот на Новак!

18 мај, 2020
Naslovna

Најдобриот тенисер на светот им даде сериозна задача на своите колеги од репрезентацијата на Дејвис Купот, во која беше поддржан и од еден од најголемите фудбалери на сите времиња, како што многумина би рекле – „вистински“ Роналдо.

– Ги предизвикувам моите драги пријатели и колеги од репрезентацијата да направат сто двојни скока со завртка, оспорени од Виктор Троицки … добро, Јанко Типсаревиќ, не можам, тој дури и не може да скокне, лоша работа (Јанкел, не замерувај, не знам во каква состојба е твојата пета) … Ненад Зимоњиќ, Душан Лајовиќ, Филип Краинановиќ. Знам дека Зики веќе го има добиено својот докторат, да ги види другите – напиша Ноле, на што Роналдо му одговори на победникот со стиснати тупаници и Јанко Типсаревиќ – со среден прст!

Новак и популарната Типса имаат блиска пријателска врска, па Новак не беше навреден, но тој не му одговори на Јанко, кој не може да учествува во овој предизвик поради повреда на петицата. Се разбира, за да поставиме задача за другите, Џоковиќ најпрво мораше сам да ја направи споменатата вежба, за што во почетокот не успеа. Прво, по десетина скокови, Ноле ја скрши завртката и скоро го повреди кучето Пјер, кој одеше на теренот, но во вториот обид ја заврши работата без никакви проблеми додека неговиот син Стефан играше тенис во позадина.