Се враќа шоуто во кое избираат партнери според изгледот на половите органи (18+)

10 октомври, 2020
пол

Контроверзното британско реално шоу „Гола атракција“ продолжи на Канал 4.

Иако пред неколку месеци се шпекулираше дека шоуто ќе се одложи поради пандемија на коронавирус, сепак беше одлучено да се продолжи со снимање.

„Ние сакаме да започнеме како што завршува добар натпревар … Гола “, е слоганот на шоуто во кое натпреварувачите најпрво се среќаваат со најинтимниот дел од кандидатот, односно ги гледаат своите голи интимни делови, додека лицето им е скриено. Со изгледот на интимните делови, тие одлучуваат кој од петте потенцијални партнери испаѓа, а кој влегува во внатрешниот круг.

Идејата на креаторите на ова шоу е да ја истражат науката за примитивната привлечност и да видат дали може да биде добра основа за постигнување подлабока врска.

Но, ова шоу не им се допадна на сите, па по една епизода во 2016 година, доби дури 45 тужби. За 48 минути од шоуто беа прикажани 282 снимки на машки полов орган и 69 женски снимки.