Футуристичката серија ,,Black Mirror” со нова сезона! Едвај чекаме!

5 јуни, 2020
ѕрхтфхф
Пред околу еден месец, Чарли Брокер, креаторот на реномираната серија „Блек огледало“, изјави во радио шоу дека се чека шестата сезона. За време на разговорот, тој објасни дека темната иднина која тој ја претставува во серијалот не му одговара во моментот. „Во моментов, не знам кој може да ги разгори приказните за општествата што се распаѓаат“, објасни тој, додавајќи дека затоа не работи на нови епизоди од серијата. Многумина сметаат дека Брокер бил во право кога решил да ја одложи шестата сезона, со оглед дека за некои се чини дека во моментов живееме во една од епизодите. Од почетокот на пандемијата на коронавирус, видовме роботски кучиња кои патролираат низ парковите во Сингапур, а Епл и Гугл ги здружија силите за да создадат апликација за следење. Реалноста им се чини многу надреална за многумина како епизодата „Црно огледало“.

„Поминаа месеци откако сè што се случува во светот изгледа дека живееме во долга епизода на„ Блек огледало ““, коментира агенцијата. „На Нетфликс, петтата сезона е последна што можете да ја гледате, шеста се случува во реалниот свет“.