Северина побарала пари од државата, па се предомислила- цела Хрватска бруи!

4 мај, 2020
северина

Хрватска им дала можност на своите уметници да конкурираат за минимална исплата заради пандемијата од коронавирус, па многубројни музички ѕвезди се пријавиле, како Северина Којиќ и Бранко Ѓуриќ- Ѓура.

Фирмите на Ѓура и на Северина добиле надомест од државата.

Но, менаџерот на Северина изјавил дека е побарана мерка за поддршка на вработен во компанијата на Северина, а дека пејачката ќе ги врари парите добиени за нејзината дејност како трговец поединец.

Мерката за поддршка ја побарал вработениот кој организирал концерти и живее во Хрватска, а со оглед на тоа дека Северина живее во Србија, вработениот го поднел барањето без нејзино знаење и согласност. Веднаш по сознанието денес, таа побарала да се вратат средствата назад и покрената е постапка за отповикување на истите.