Северина повторно заработи кривична пријава, па повика полиција

26 јуни, 2020
ѕхѕу

Пејачката Северина Којиќ (48) доби уште еден кривична пријава, дознаваме од полицијата во Сплит, затоа што таа, наводно, не го предала детето на старател, односно на нејзиниот поранешен партнер Милан Поповиќ (54).

„Во врска со вашето телефонско испитување, можеме да ве известиме дека информацијата за маж кој поднел кривична пријава од причината што изјавивте денес е точна. Сите собрани документи и пишани документи, како и кривични пријави, ќе бидат доставени за натамошно постапување до надлежното Општинско државно правобранителство во Сплит специјализирано за млади, како и известување до надлежниот Центар за социјална помош “- одговорија од сплитската полиција.

Да потсетиме, Поповиќ и г-ѓа Којиќ сè уште расправаат за тоа со кој родител ќе живее детето. Минатиот ноември судот донесе неизвршна пресуда според која момчето ќе живее со својот татко, додека неговата мајка ќе го гледа во договореното време. Пресудата и го одзеде правото на Северина да одлучува за прашањата од образованието и заштитата на детето, но таа ја обжали пресудата. Досието е сè уште во Окружниот суд во Сплит.

Се обративме и до директорот за односи со јавноста на Северина, Давор Гргин, да го коментира случајот. – „Според нашите информации, сите кривични пријави против Северина Којиќ се одбиени, а ние немаме никакви информации за новите“ – ни рече Гргин.