Шарлиз Терон зборуваше за кавгата со Том Харди: Јас живеев во неверојатен страв!

15 мај, 2020
Насловна

Австралискиот филм „Mad Max“, кој беше снимен во 2015 година, се најде на списокот на најдобрите акциони филмови во историјата, но малкумина знаат дека тоа било многу напнато меѓу главните актери за време на снимањето.

Имено, јужноафриканската актерка Шарлиз Терон и британскиот актер Том Харди не можеа да најдат заеднички јазик на сетот.

Интересно е што прво, Ума Турман се бореше за улогата на Фуриоза, а Џереми Ренер се бореше за улогата Макс. Но, тогаш сè се смени, а на Шарлиз и Харди им беа доделени улогите.

Се до неодамна, кога една убава актерка од Јужна Африка се осврна на тој период.

Шарлиз призна дека е виновна за таквиот однос.

„Гледајќи наназад, немав премногу емпатија за да сфатам дека не му е лесно да се вовлече во чевлите на Мел Гибсон. Тоа е всушност многу страшно, и верувам дека заради моите лични стравови изградивме sидови за да се заштитиме, наместо да се приближуваме еден до друг и рече:

„Ова е страшно за тебе, но и за мене. Ајде да се обидеме да се почитуваме. На некој начин, се однесувавме како нашите ликови – сето тоа се сведе на опстанок“.

Како што рече таа, тој страв влијаеше и на целата продукција. Ако на тоа се додадат и личните фрустрации, тензијата е исто така нормална.

„Се исплашив, живеев во неверојатен страв затоа што никогаш порано не сум снимила вакво нешто. Мислам дека најтешка работа е помеѓу режисерите.

„Тоа беше Џорџ Милер и јас кои имавме комплексен филм во својата глава и се потрудив да го разберам“, рече Терон.

Том Харди, исто така, го даде својот став за сè што се случи на сетот за „Тајмс“, согласувајќи се со неговата колешка.

„Мислам дека бев премногу во тоа и притисокот врз обајцата понекогаш беше премногу силен. Она што и требаше беше партнер со многу повеќе искуство од мене. Сакам да мислам дека сè би било поинаку ако бев како сега – постар и грд “.