Што ни носи новата Месечина во Близнаци?

15 мај, 2020
Насловна

Само еднаш годишно, близнаците во својот знак имаат нова Месечина, а оваа година се активира на 22 мај 2020 година.

Со новата Месечина во близнаци, многу луѓе имаат желба за некоја новост, особено во емотивно поле, само да не постои монотонија. Ова е многу важен период за поставените цели на кои треба да се посветите за време на ова владеење.

Многу комуникации, знаење и увид сега можат да се манифестираат. Ќе сè истакне се што е важно за комуникација и другите симболи на близнаци. Новата Месечина ќе има аспект со Сатурн од водолија, што ќе укаже на тоа дека некои луѓе се внимателни, конзервативни, сериозни и внимателни. Потоа ќе биде во аспект со Марс од риби, што може да предизвика емоционална криза и не е добро за здравјето ако не развиеме свест. Меркур и Венера од близнаците ќе направат квадрат со Нептун, така што многу луѓе можат да очекуваат борба меѓу интуиција и чувства, додека со Меркур, не чекаат лажни нереални комуникации, а со Марс во риби, можно е заплашување со некои новости.

Што можат да очекуваат индивидуални знаци?

Близнаци

Драги близнаци, оваа Нова Месечина е со вас и можете да имате многу среќни придобивки. Ова ќе биде период кога ќе оставите посебен впечаток на другите, затоа бидете слободни и не двоумете се да се покажете во целосно ново светло. На тој начин, ќе дојде порој на самодоверба и вашата енергија и харизма ќе плени.

ЛАВ

Драги лавови, не потпирајте се само на себе во овој период, туку слободно побарајте помош од други луѓе. Можни се непланирани трошоци и не можете да го промените тоа. Советот е да направите сè со трпеливост и тактики, не брзајте никаде, бидејќи подоцна сè ќе падне на своето место. Во тоа ќе ви помогне тим што ќе го изградите темелно.

ШКОРПИЈА

Драги шкорпии, оваа млада Месечина ја буди вашата свесност за другите луѓе. Многу Шкорпии ја зголемија интимноста со партнерот. Некои Шкорпии може да имаат проблеми со парите што не се нивни. Се разбира, сега не се препорачува да влегуваат во долгови или заеми, бидејќи Јупитер е ретроградна и може да ви донесе уште поголема неволја.