Симпсонови ги предупредија Американците што ќе се случи ако не гласаат: „Со кого ќе се потсмевате сега?“

7 ноември, 2020
Screenshot_7

Темите за претседателските избори во САД, исто така, ги допреа креаторите на Симпсонови во средината на октомври, па Хомер беше ставен на гласачките места каде што требаше да го заокружи претседателскиот фаворит, сеќавајќи се на сè што правеше Трамп за време на неговиот мандат.

„Твојот глас никогаш не бил поважен“, му рече Марџ додека беше уште дома, бидејќи одолговлекуваше да оди на избори. „Ќе излезеш од овие стапки ако се грижиш за трите работи што најмногу ги сакаш“, му се закани таа. Хомер пристигнува на гласачките места сè уште неодлучен и дури помислува да ѝ пише на судијката Џуди, но тогаш се појавува Лиза (со маска на лицето) и му вели: „Како може да си уште неодлучен, после изминатите четири години?“

Пред Хомер потоа се појавуваат наслови на потезите на Трамп за време на неговиот мандат како „ставање деца во кафез“, „плаќање данок од 750 долари“ и сл.

Потсетувањето завршува со: „А не го наведовме ниту најлошиот“.

Потоа, Хомер гласа (да се претпостави – за Бајден) па вели во камерата: „А на кого ќе се потсмевте сега во емисиите доцна во ноќта?“

Но, тогаш се случува пресврт. И сега спојлерите се движат, па ако не сакате да дознаете што се случува, престанете да го читате текстот.

На крајот, излегува дека сето тоа било сон и дека Хомер воопшто не гласал, а неговиот глас би бил одлучувачки.

Епизодата се емитуваше порано оваа недела, а во социјалните мрежи се појавија во октомври.