Сите ние ги знаеме и ги сакаме овие седум видови на пријатели

24 мај, 2020
Насловна

Сите ние ги знаеме и ги сакаме овие седум видови на пријатели

Можеби вашата најдобра пријателка ги обединува сите типови или имате многу различни типови на пријателства во вашиот голем круг на пријатели… Ги имате  овие пријатели или морате да сте ги имате веќе во вашиот живот…

Поддршка

Кога се чувствувате лошо и ви треба поддршка, тогаш се јавувате на НЕА. Никогаш нема да ве отфрли, нема да гази по вас кога веќе сте на подот … Таа ќе ви помогне, ќе ве исправи, ќе останат во текот на целата ноќ покрај вас. Таа е таа со која секогаш се чувствувате добро.

Best Friends Selfie GIF by FilmStruck - Find & Share on GIPHY

Некомплицирана

Немате контакт веќе половина година, го пропуштивте нејзиниот роденден, а сега сте во нејзиниот град и ви треба место за да ја поминете ноќта? Нема проблем! Нема да те одбие, нема да ти замери. Секогаш сте добредојдени.

Суперискрена

Понекогаш не ни треба поддржувач, понекогаш ни е потребна нефилтрирана вистина. Таа ќе ви каже супер искрено. И покрај тоа или само затоа што ви е толку важна. Ако некој постојано ни ги симнува ѕвездите од небото за нас, нема да станеме подобри луѓе.

Напорна

И тогаш има уште една навистина напорна. Премногу често кука, се зема премногу сериозно и ја предизвикува нашата добра природа. Дури и кога понекогаш се прашуваме зошто и даваме толку важно место во нашите животи, таа може да направи нешто што никој друг вид пријател не може: таа нè учи да поставуваме граници, да бидеме трпеливи и да ги набљудуваме сите луѓе на овој свет како помалку комплицирани. Понекогаш мора да ставиме крај на ова пријателство. И понекогаш е на крај многу успешно – така што се исплати стресот.

Mean Girls Friend GIF - Find & Share on GIPHY

Од детството

Таа беше таму кога започнавте основно училиште, кога имавте расправија со Сандра и кога за прв пат добивте корпа од вашето момче. Кога малку се збунивте во животот, тогаш таа го знае начинот да се вратите на себе. Таа пријателка е понекогаш како сестра, мајка или братучедка.

Забавна

Со неа можете да отворите шише вино од 11 часот наутро. Политичката исправност не и е важна за неа, таа може да јаде три хамбургери еден по друг,  а кога се смее ѕидовите се тресат. На кратко, сè со неа е забавно!

Инспиративна

Таа има некое лудо хоби со кое ќе ги прошири вашите хоризонти, таа одеднаш е во отворена врска или страсно оди на демонстрации – таа пријателка е ваша инспирација. Никогаш не ја пуштајте!

Best Friends Friend GIF - Find & Share on GIPHY