Слушнете како звучи „Компас“ на Владо Јаневски како босанска севдалинка

11 август, 2020
maxresdefault

Босанскииот пејач Осман Хаџиќ ја преработи песната Компас на Владо Јаневски од средината на деведесетите. Наместо модерен поп ритам  овој пат таа звучи како босанска севдалинка.Па така наместо Радишани се споменува Игман планина..

Слушнете ја 🙂