‘Американскиот гангстер’ веќе одржуваше воен боречки настан за време на пандемијата и сега планира уште еден

14 април, 2020
amerikanski

Бидејќи веќе беше домаќин на една манифестација од почетокот на пандемијата на коронавирус, промоцијата на Submission Underground од Чаел Сонен ќе го одржи и предвидениот за 26 април.

Додека скоро сите светски настани за воени вештини се откажани до понатамошно известување, Чаел Сонен и неговиот Submission Underground не се откажуваат. Оваа грапинг промоција веќе го претстави шоуто на 29 март во контролирани услови, а тие имаат намера да го сторат истото со онаа планирана за 26 април, според „Fight Site“.

Програмата на шоуто треба да биде водена од исклучително интересна борба помеѓу Крег Џонс и Вини Магалхас, а на програмата има уште неколку добро познати и интересни имиња, како Остин Вандерфорд, сопругата на Пејџ Ванзант. Локацијата на претставата е „Длабоката вода“, што доведува до заклучок дека Сонен би можел да го стори тоа на отворено море.


Преносот ќе го изврши UFC Fight Pass, и иако планираните тестови од COVID-19 не се наведени, сè треба да се направи во строго контролирани услови. Борците не би имале контакт со никого сè додека не влезат во бојното поле,а таму ќе има само судија, доктор и снимател.

Ако се случи овој настан, тој веројатно ќе биде единствениот настан во живо на Fight Pass во текот на целиот месец април.