Бијонсе ќе добие признание за нејзините филантропски настојувања со “Humanitarian Award” на идниот 2020 – ” BET Аward”

26 јуни, 2020
qb 2

Бијонсе ќе биде добитник на годинешната Хуманитарна награда на наградите БЕТ 2020 година.

Честа ги признава филантропските настојувања на суперerѕtвездата, кои вклучуваат академски стипендии, партнерство со УНИЦЕФ и напори за поддршка на оние кои се погодени од кризата СОВИД-19.

Doing her part: Beyonce has also recently unveiled a new initiative aimed at uplifting Black-owned small businesses following the release of her surprise new song, Black Parade

Бијонсе исто така неодамна откри нова иницијатива, чија цел е засилување на малите бизниси во “црна” сопственост по објавувањето на нејзината изненадувачки нова песна, „Black Parade“.

Да се биде црн е активизам. Црната “Екселенција” е форма на протест. Црната радост е твое право “, се вели во соопштението на веб-страницата на пејачката.

Using her platform: The initiative was announced on Juneteenth, the holiday recognizing the end of slavery in the United States

Бијонсе има постигнато многу преку нејзината добротворна организација BeyGood.

Преку нејзината организација, пејачката во партнерство со нејзината мајка Тина Лосон постави мобилна иницијатива за тестирање COVID-19 во нејзиниот роден град Хјустон, Тексас за да ги охрабри црните и кафеавите заедници, кои биле погодени од пандемијата, да бидат тестирани.

„Вирусот ја нарушува црната заедница, затоа ни е требно движење, како би дале приоритет на нашето здравје“, рече Тина во изјавата. „Сите сме заедно во ова. Но, мора да разгледаме што се случува во нашите црно-кафени заедници и како тие се изолираат од КОВИД-19 “.