ДА СЕ НАЕЖИТЕ! Актерот доби дозвола од својот брат да замине еден ден пред неговата смрт!

6 октомври, 2020
глумец

Познати детали од разговорот на актерот со неговиот брат, кој исто така е свештеник
Пред околу месец и половина, Чадвик Босеман, ѕвездата на филмот „Црн пантер“, нè напушти. Иако ја криеше здравствената состојба од јавноста, се дозна дека му бил дијагностициран рак на дебелото црево во 2016 година, во третата фаза, но тој напредувал во четвртата. Шокираните обожаватели, пријатели и колеги продолжуваат да се збогуваат со актерот, а сега за прв пат во јавноста зборуваше и неговиот брат Дерик Босеман, свештеник од Мурфрисборо, кој разговараше со него само еден ден пред неговата смрт.

” Брат, јас сум во четвртата фаза. Те молам, пушти ме надвор од оваа игра “, ми рече тој само еден ден пред неговата смрт. Иако на почетокот мислев дека ме моли за лекување, подоцна сфатив дека сака да му дадам дозвола да замине. Затоа ја претворив мојата молитва од: ‘Излечи го, Боже’, во: ‘Понекогаш е според твојата волја’. Тој почина следниот ден ‘, се зборови што никого не оставија рамнодушен.


Тој продолжи да истакнува колку му значел неговиот брат и колку имал поддршка. „Тој е пример за сите оние кои мислат дека не можат да успеат ако дојдат од мало место“, рече Дерик, кој и самиот признава дека неговиот брат била голема инспирација и мотивација. „Тој секогаш даваше се од себе, што на крајот ќе беше навистина најдобро“, искрено им рече тој.

„Со огромна тага објавуваме дека Чадвик Босеман почина“, гласеше црно-белата фотографија на почетокот на изјавата. Босеман, роден во Јужна Каролина, почина во својот дом, придружуван од сопругата и семејството.