Дилета Леота доби конкуренција: Марија е омилена спортска новинарка во Аргентина

6 септември, 2020
marija

Италијанската новинарка Дилета Леота доби конкуренција. Таа доаѓа од Аргентина и се вика Марија Сол Перзез.Марија кариерата ја започна како водителка за временска прогноза а сега работи како спорска новинарка на каналот “TyC”..

Марија е обожавана од спортистите во својата земја, посебно од фудбалерите. А како и не би била според фотографиите со кои се фали на Инстаграм.