Џордан ги тероризирал соиграчите! Мајкл им забранувал да јадат …

10 мај, 2020
jordan

Мајкл Џoрдан е веројатно најдобриот кошаркар на сите времиња, но според многумина, тој е и „ужасна личност“, кој не избра средства за победа.

Иако не влезе во серијалот „ The Last Dance “, анегдотата раскажана од Сем Смит, долгогодишен новинар на Чикаго Булс, зборува за карактерот и однесувањето на Мајкл.

Смит вели дека Џордан не му дозволувал на Хорас Грант да јаде во клупскиот авион ако лошо ја одиграл играта.

“Играчите ќе дојдеа кај мене со текот на годините и ќе речеа: ‘Знаеш што направи? Тој му ја одзеде храната на Хорас Грант во авионот затоа што Хорас имаше лоша игра. Мајкл им рече на присутните на летот:’ Не го хранете, тој не заслужува да јаде”, вели Смит.

Но, зошто не го објави или напиша порано?

“И тие ме прашаа зошто не ги објавувам тие приказни и им реков:” Не можам да напишам освен ако ти не ми кажеш. Не можам да се повикам на неименувани извори кога станува збор за вакви работи. Ако сакаш да те цитирам, нема проблем. “Тогаш тие би рекле:„ Не, не, не можеме да зборуваме за Џордан “, додава Смит.

Главната причина што оваа анегдота нема да се најде во документарецот е затоа што Смит никогаш порано не го кажал тоа, а никој од соиграчите на Џордан нема да раскаже таква приказна пред камерата. Иако се зборува дека бил многу тежок и на тренинзите.