„Гордa сум и среќна“: Цеца е препознаена како најпочитувана личност на Балканот преку ЈуТјуб

19 април, 2020
Naslovna

Светлана Цеца Ражнатовиќ постави рекорд на Балканот и доби „плата“ на Златната награда од ЈуТјуб. Имено, Цеца е единствениот изведувач во овој регион кој има милион следбеници на нејзиниот канал Јутјуб, како и најголем број прегледани видеа.

– Каналот Јутјуб на Светлана Цеца Ражнатовиќ е официјално најголемиот канал за лични уметници на Балканот. Исто така, тој е најголемиот персонален музички канал со над 1,5 милијарди прегледи. Точно досега се примени 1.534.362.667 прегледи – се објаснува во објаснувањето на наградата.

– Значи, ова е категорија за уметнички музички канали, односно лична. Тоа не е комерцијален, ТВ канал или канал на некои производствени компании што обединуваат разна публика од интерес и содржина – се објаснува. Оваа информација е достапна за прегледување за сите корисници на Јутјуб каде јасно може да се види бројот на прегледи на сите видеа, како и бројот на следбеници во основните податоци. Ако погледнете аналитика, повеќето луѓе кои редовно ја слушаат музиката на Цеца доаѓаат од Белград, потоа од Загреб, Софија, Сараево, Подгорица и други градови.

– Една многу добра вест за мене, особено во овие тешки периоди. Од друга страна, ова е награда што ми ја додели аудиториумот од повеќе милиони долари. Горда сум и среќна! рече Цеца по повод, додавајќи:

– Во време кога сите сме осудени да поминуваме дома, еден од изворите на мир или лек за душата е песна, и верувам дека многу од моите обожаватели се сеќаваат на моментите кога заедно пеевме во вокал на нашите омилени песни и не можам да чекам да го сторам тоа повторно заедно да го направиме.